Att skaffa husdjur

När beslutet var felaktigt

Alla kan drabbas av problem i livet som påverkar ens köp av husdjur. Man kanske blev sjuk, förlorade jobbet eller inte insåg vilket jobb det faktiskt skulle bli. Det sistnämnda kan man dock råda över själv och att skaffa ett djur utan att tänka efter och läsa på, är oansvarigt! Men om nu det skulle ske så har man åtminstone ansvaret för att ge djuret ett nytt och drägligt liv och då kan man vända sig till olika aktörer för att få hjälp. Det finns även hund-eller kattpensionat när familjen åker på semester.

Låt en vän ta över arbetet

Det absolut bästa är att låta någon som redan känner djuret, ta hand om det om du själv inte kan längre. Kanske har din hund eller katt haft en person som var hund- eller kattvakt åt den ett antal gånger och som gärna skulle vilja överta den. Då slipper djuret gå igenom traumat att komma till en helt ny person och ett nytt hem med nya vanor, lukter o.s.v. Man ska aldrig låta ett djur kastas mellan många olika ägare. Det är som att låta ett barn åka mellan olika fosterhem och resultatetkan nästan bara bli beklämmande. En vän eller en bekant medför också möjligheten att du kan komma och hälsa på djuret när du vill, vilket kan kännas betryggande både för dig och djuret.

Lämna in djuret på djurhem

Om du emellertid inte känner någon närstående som kan tänka sig att agera ägare, så lämna istället in djuret på en seriös verksamhet som har vana att handskas med dessa typer av djur. I artikeln ”Adoptera ett husdjur” kan du läsa mer om dessa hem. De ser till att djuret får komma till ett fint nytt hem så snabbt som möjligt.

bard